Fine Dining
Operakällarens Matsal
MICHELIN RESTAURANG*
Upplev Sveriges
vackraste matsal
Operakällarens Matsal, vars originalinteriör med väggmålningar, förgylld ekpanel, kassettak och takkronor anses av många vara Sveriges vackraste. Arkitekttrion Claesson Koivisto Rune har med hjälp av stora speglar, nya möbler och armaturer förvandlat salen till en modern restaurang i tiden.
Här serveras internationell haute cuisine och i vår vinkällare finns ett stort urval av utsökta viner från hela världen. Operakällaren har en stjärna och hela fem röda bestick i Guide Michelin och är även medlem i "Les Grandes Tables du Monde/Traditions & Qualité" - en sammanslutning av världens förnämsta restauranger.
Sedan augusti 2021 är Operakällarens Matsal under ledning av kökschef Viktor Westerlind, som tidigare arbetat på stjärnkrogar så som F12, Frantzén och Aira. Utöver sina många år som kökschef har Viktor tävlat för svenska kocklandslaget där han tagit silver i Culinary World Cup och guld i Culinary Olympics. År 2009 vann han även Årets Kock.
Med Viktor i köket bevarar restaurangen sitt hedersmärke, Tradition & Kvalitet, samtidigt som den utvecklas och förbättras.

Matsalen har en stjärna och hela fem röda bestick i prestigefyllda Guide Michelin.

I Operakällarens Matsal serveras internationell haute cuisine.

Inled kvällen med champagne och kanapéer på Verandan, med ny interiör och soffgrupper samt utsikt över Kungliga Slottet.

Meriterade Viktor Westerlind är Operakällarens nya kökschef

Med Viktor i köket ska restaurangen bevara sitt hedersmärke, Tradition & Kvalitet, samtidigt som den utvecklas och förbättras.
