Tradition, Kvalitet & Nytänkande

Operakällaren har en fantastisk historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1787 då Gustaf III tillät servering av öl till hovbetjäningen och teaterfolket i källarlokalen i Operahuset han 5 år tidigare låtit uppföra. Historiens vingslag präglar stämningen i vår kulturminnesmärkta byggnad, men det är också innovationernas och möjligheternas hus med fyra restauranger, cocktailbar, vinkällare och festvåningar.

Operakällarens Matsal

Här serveras internationell haute cuisine under ledning av kökschef Viktor Westerlind. Operakällaren har en stjärna och hela fem röda bestick i Guide Michelin och är även medlem i Les Grandes Tables du Monde/Traditions et Qualité.


Läs mer

Operaterrassen

Operaterrassen är husets festvåning och har en fantastisk panoramautsikt över Kungliga slottet, Riksdagshuset och Stockholms ström. En otrolig utsikt där man följer varje årstids unika charm. Operaterassen är en mångfasetterad lokal där vi kan duka upp för 270 middagsgäster för att nästa dag anpassa lokalen till ett konferens för 40 personer.


Läs mer

Operabaren

Operabaren har varit en klassisk mötesplats i mer än 100 år, sedan 1905 har det varit en plats för en brokig blandning av gäster med allt från konstnärer och författare till affärsfolk och artister. Vi har bevarat originalinredningen som fortfarande är intakt och miljön är unik med sin blandning av jugend och engelsk herrklubb. Här serveras rätter från det traditionella svenska köket i samma höga kvalitet som i resten av huset.

Bakfickan

Bakfickan ligger i anslutning till Operabaren och öppnades 1962, interiören är kulturellt skyddad och skapad av den berömda arkitekten Peter Celsing. Bakfickan har plats för 28 gäster och är en helgedom för älskare av traditionell svensk husmanskost. Här bokar du inte bord, utan slinker in och tar plats vid den berömda u-formade bardisken eller något av de små borden längs med väggarna.