Om Stefano Catenacci

Stefano Catenacci är Kökschef på Operakällaren sedan 1996 och är ansvarig för alla banketter och galamiddagar som serveras på Kungliga slottet. Delägare i Nobis AB, moderbolag till Operakällaren sedan 2001. 2012 bestämde sig Kungen för att utse kökschef Stefano Catenacci till Hovtraktör.

Stefanos medlemskap & utmärkelser
- Silvermedalj i Årets kock 1999
- Nordisk mästare 1999
- 4:e plats i EM i Bordeaux mars 2000
- Kockarnas kock 2000
- Gastronomiska akademiens guldmedalj 2003
- ”Smakskeden” 2007 av Lilla Sällskapet
- "Årets Werner" 2008 av Restauranger & Storhushåll
- Medlem i Eurotoques
- "La Dance" av M Sandahl Foundations
- Hovtraktör 2012
- White Guide Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning 2014

Kungliga Bröllopsmiddagen
Stefano Catenacci fick äran att ansvara för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Westlings bröllopsmiddag 19 juni 2010 på Stockholms Slott!

Stefanos bakgrund
Livets kockskola i pappa Vincenzos olika restaurangkök. Som ett led i min utbildning för uppdraget som kökschef på Operakällaren har jag praktiserat på högklassiga restauranger, såväl i Italien som i Frankrike och Belgien; Restaurang ”L’Albereta Di Gualtiero Marchesi” utanför Milano hösten och vintern 1994, ”Carré des Feuillantes” och ”Le Divellec” i Paris hösten 1995 samt ”Comme chez Soi” i Bryssel vintern 1996. Sommelierdiplom juni 2000.

Inspirationskällor
Bredden på gastronomin i Operakällarens kök, och att där finns kockar som representerar flera generationer. Arbete i kök utomlands. Skickliga kollegor.

Stefano om kockyrket
Varför kock? Jag bestämde mig mycket tidigt för att gå i pappa Vincenzos fotspår. Inledde redan som 14-åring kockkarriären i köket på mina föräldrars italienska restaurang ”Caina” i Stockholm. I restaurangen arbetade bara pappa, mamma Matilde och jag själv. Något alternativ till kockyrket har sedan dess aldrig funnits.

Fördel med yrket? Privilegiet att dagligen få stå vid spisen och laga mat. Att det är kreativt och ger utrymme för en ständig och gränslös utveckling av kunnandet och kompetensen.

Det bästa jag vet? Att känna att flytet i köket är 100-procentigt, trots stress och många arbetsuppgifter, samtidigt som matsalen är fylld med nöjda och belåtna gäster. Semester tillsammans med familjen.

DELA DENNA SIDA

Facebook Twitter Google Plus

Hitta mer om Operakällaren

Nobis AB
Stockholms första samtida lyxhotell Hotel J Stockholm's Newport Stockholms urban oasis En idyllisk miljö med utsikt över Brunnsviken i Kungliga Hagaparken Hotel Stockholm Miss Clara Nattklubb Stockholm Café Opera Susanne af Stockholm Pizzeria Stockholm Giro Nobis Hotel Copenhagen